luni, 25 iunie 2012


Lumea în care trăimDeşi mi-am imaginat un alt subiect de început, totuşi cred că această temă este mai mult decât potrivită pentru ceea ce se vrea a deveni acest blog.

Tot timpul ne plângem despre întâmplările care ne înconjoară. De ce la televizor stirile sunt pline de subiecte violente si de tragedii? De ce presa promovează doar non-valori. De ce profesorul mi-a dat o notă mică? De ce salariul nu este unul care să mă satisfacă? De ce nu sunt mulţumit de aspectul meu?

Toţi ceilalţi sunt vinovaţi pentru suferinţa ta .... iar tu pozezi cuminte în victima nevinovata, şi mai grav, te complaci în aceasta postura.

Insist să te contrazic!

De ce la televizor stirile sunt pline de subiecte violente si de tragedii? Dacă nu iţi plac ştirile, nu te mai uita la ele! Audienţa va scadea şi astfel producatorii vor fi nevoiţi să abordeze alte subiecte.

De ce presa promovează doar non-valori? Pentru că au audienţă. Dacă ai nimerit la o emisiune care se încadrează in categoria menţionată, schimbă canalul. Dacă nu ar avea cine să se uite la astfel de emisiuni, nu s-ar mai difuza.

Profesorul iţi dă o notă mică? Inseamnă ca nu ai învaţat suficient! Dacă ai fi studiat cu seriozitate ai fi putut să soliciti lămuriri, să argumentezi răspunsurile date, să demonstrezi că nivelul tău este mai ridicat.

Nu esti mulţumit de salariul pe care il ai? Ia atitudine! Munceste mai mult, documenteaza-te, organizează-te mai bine, participă la training-uri care să contribuie la cresterea calităţii muncii pe care o prestezi. Abia după ce ai epuizat toate variantele care ţin de tine, ai dreptul să fii nemulţumit, iar dacă ai ajuns aici, nu te impiedică nimeni sa nu-ţi schimbi locul de muncă. Oamenii pregătiţi, buni în meseria pe care o fac, işi vor găsi intotdeauna locul.

Nu esti mulţumit de aspectul tau? Schimbăţi stilul de viaţă: fă mişcare, fii atent la ceea ce mănânci, consultă un nutriţionist, fii atent la toate detaliile legate de aspectul tău.

In concluzie, doar noi putem schimba ceea ce nu ne place! Trebuie doar sa constientizăm acest lucru şi sa fim suficient de motivaţi pentru a realiza acţiunile necesare pentru a aduce SCHIMBAREA!

Şi nimeni nu exemplifică cele spuse mai sus mai bine decât Michael Jackson.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu